niedziela, 12 sierpnia 2012

Ciatka maślane z migdałami

    Witam po długiej przerwie!!!
Dzisiejszy przepis jest moim autorskim pomysłem :)Ciastka maślane ze słonymi migdałami 




1.Składniki
-masło 200 gram (osełka)
-mąka 175 gram  
-3 żółtka 
-100 gram brązowego cukru
-1 łyżeczka proszek do pieczenia                                      
-opakowanie solonych migdałów w łupinie 
-papier do pieczenia



2.Ciasto
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia zagniatamy z masłem , żółtkami i cukrem .Zagniecione ciasto odstawiamy na 30 min do lodówki .Ciasto w rękach formujemy w małe okrągłe placuszki do których wkładamy po jednym obranym migdale i następnie formujemy je w okrągłe kulki. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni , na blasze rozpłaszczamy delikatnie kulki i pieczemy przez 20 minut.






3.Efekt końcowy




                  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz