Witam po długiej przerwie!!!
Dzisiejszy przepis jest moim autorskim pomysłem :)Ciastka maślane ze słonymi migdałami
Dzisiejszy przepis jest moim autorskim pomysłem :)Ciastka maślane ze słonymi migdałami
1.Składniki
-masło 200 gram (osełka)
-mąka 175 gram
-3 żółtka
-100 gram brązowego cukru
-1 łyżeczka proszek do pieczenia
-opakowanie solonych migdałów w łupinie
-papier do pieczenia
2.Ciasto
Przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia zagniatamy z masłem , żółtkami i cukrem .Zagniecione ciasto odstawiamy na 30 min do lodówki .Ciasto w rękach formujemy w małe okrągłe placuszki do których wkładamy po jednym obranym migdale i następnie formujemy je w okrągłe kulki. Nagrzewamy piekarnik na 180 stopni , na blasze rozpłaszczamy delikatnie kulki i pieczemy przez 20 minut.
3.Efekt końcowy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz