Amerykańska klasyka !
Pyszne czekoladowe babeczki
Red Velvet z kremem śmietankowym
to szybki, prosty przepis pochodzący z południa Ameryki
1.Składniki
Ciasto:
2,5 szklanki mąki pszennej
2 łyżki kakao
1,5 szklanki cukru
1,5 szklanki oleju
2 duże jajka
pół łyżeczki czerwonego barwnika w żelu
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii
1 szklanka maślanki lub kefiru
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
Krem:
100 gram masła
12 łyżek cukru pudru
12 łyżek cukru pudru
łyżeczka wanilii
125 gram serka (philadelphia)
2.Babeczki
Miksujemy olej z cukrem , dodajemy jajka, wanilie i barwnik.Mieszamy aż wszystko się połączy po czym dodajemy przesianą mąkę, kakao i proszek do pieczenia na przemian z maślanką. Gotową masę przelewamy do foremek i pieczemy 20 minut w 180 stopniach.
3.krem
Miksujemy masło aż będzie puszyste, dodajemy po łyżce cukru pudru, na
koniec dodajemy serek i wanilie po czym dalej miksujemy. Masę
schładzamy aż do momentu dekoracji.
4.Efekt końcowy
Ojej jak to smakowicie wygląda !
OdpowiedzUsuńObserwuję i pozdrawiam ;)